Warmtepompen

Warmtepompen

Varme levert milieuvriendelijke HKS Lazar warmtepompen

HKS Lazar produceert warmtepompen voorzien van het natuurlijke koudemiddel propaan (R290). Dit koudemiddel heeft een GWP van slechts 3 (global Warming Potential) en is daardoor bijna 500 x minder schadelijk voor het milieu in vergelijk met koudemiddelen zoals R134a met een GWP van 1.433 ! 

 

Maat voor broeikaseffect: GWP

Een maat voor het broeikaseffect is het aardopwarmingsvermogen GWP (Global Warming Potential). Het GWP wordt berekend als het opwarmingsvermogen over een bepaalde periode van 1 kg van een gas in verhouding tot 1 kg CO2.

(zie voor meer informatie: Broeikasgassen)

Op de Profs pagina en in de shop voor professionals zie je meer informatie over de modellen en prijzen. Ben je als consument geïnteresseerd in een HKS Lazar warmtepomp, neem dan contact op met ons, of neem een installateur in de arm om je project mee te bespreken. 

Hoe duurzaam zijn de HKS Lazar warmtepompen

Syntethische koudemiddelen zijn zeer schadelijk voor het millieu. HKS Lazar maakt gebruik van het natuurlijkvriendelijk koudemiddel Propaan (R290).

Varme levert ook Ochsner warmtepompen

Varme levert ook de warmtepompen van het gerenommeerde merk Ochsner uit Oostenrijk. Al meer dan 30 jaar is Ochsner technisch koploper op de markt van warmtepompen.

De Ochsner warmtepompen hebben de hoogste (S)COP ter wereld en staan daarnaast vooral bekend om hun hoge temperatuur warmtepompen (tot 65 graden) in de comfortsector. Deze hoge temperatuur warmtepompen zijn een ideale oplossing voor renovatieprojecten waarin geen vloerverwarming maar wel traditionele radiatoren aanwezig zijn.
Met de industriële warmtepompen kunnen temperaturen tot wel 130 graden worden bereikt.
De warmtepompen zijn leverbaar van 2 tot 2.500 kW verwarmingsvermogen, met en zonder warm tapwater bereiding.

De firma Ochsner werd in 1872 opgericht. OCHSNER Wärmepumpen GmbH is in 1978 opgericht en wordt gekenmerkt door haar milieuvriendelijke en innovatieve oplossingen. Sinds de jaren ’90 concentreert Ochsner zich uitsluitend nog op warmtepompen.
Ochsner  speelt sindsdien een toonaangevende rol op de internationale markt. Steeds efficiëntere warmtepompen met de hoogst mogelijke gebruiksvriendelijkheid zijn het resultaat van tientallen jaren onderzoek & ontwikkeling en bieden de klant een maximum aan voordelen. In december 2010 ontving Ochsner als eerste en enige fabrikant ter wereld het ehpa-label voor warmwater-warmtepompen.

Op de Profs pagina en in de shop voor professionals zie je meer informatie over de modellen en prijzen. Ben je als consument geïnteresseerd in een Ochsner warmtepomp, neem dan contact op met ons, of neem een installateur in de arm om je project mee te bespreken.

Het nieuwste Ochsner model is de allerstilste

De Ochsner AIR HAWK is de stilste lucht/water warmtepomp op de markt tot nu toe!

Ochsner warmtepompen halen al jaren record-hoogtes in efficiency (COP) en tegelijk optimale lage geluidsniveau’s.

Ochsner produceert in Oostenrijk en gebruikt enkel hoogwaardige componenten.

Hoogste efficiency

Een lucht/water warmtepomp haalt energie uit de omgevingslucht. Deze lucht wordt aangezogen door een ventilator die de lucht vervolgens door een compressor en warmtewisselaar met een koelmiddel leidt. Wil je exact weten hoe het werkt: kijk dan even hier.

Een warmtepomp doet dit op een zeer efficiënte manier. Als je leest over warmtepompen, kom je steeds het woord COP tegen. De COP (Coefficient of Performance) laat zien hoeveel bruikbare energie wordt geproduceerd, gebruikmakend van één unit energie.  Een COP van 4 betekent dus dat er 4 kW energie (of in dit geval warmte) wordt gegenereerd met het gebruik van 1 kW aan elektriciteit. De andere 3 kW wordt dus geleverd door de omgevingslucht, (grond)water of de bodem.

Ochsner warmtepompen hebben de hoogste COP waarden die er in de markt verkrijgbaar zijn! De Ochsner air Eagle is met een SCOP (Seasonal Coëfficiënt of Performance) van 4,5 de meest efficiënte lucht/water warmtepomp ter wereld. De SCOP is de efficiency gemeten over een heel seizoen. Ook de toegepaste Inverter Technologie in de buitenunits zorgen voor een optimale efficiency van de warmtepomp.

Naast de lucht/water uitvoeringen levert Ochsner o0k grondgebonden (o.a. water/water) uitvoeringen.

Weinig geluid

Er is veel te doen over het geluid van warmtepompen en eventuele overlast daarvan bij bewoners en buren.Bij de keuze voor een warmtepomp en welk type of welk merk, is met name het geluid dat te horen is op de erfgrens tussen huizen van belang. Het is in elk geval goed om te weten dat Ochsner warmtepompen behoren tot de stilste warmtepompen die er op de markt leverbaar zijn. 

Om het geluid van een warmtepomp goed te kunnen beoordelen en vergelijken is het van belang om het verschil tussen twee geluidstermen te snappen: geluidsvermogenniveau en geluidsdrukniveau.

Geluidsvermogenniveau:
het geluid (in decibel) dat door de warmtepomp wordt gemaakt en wordt gemeten in een laboratorium, noem je het geluidsvermogenniveau (Lw).
Geluidsdrukniveau:
In de praktijk is een andere geluidsbenaming belangrijker, dit is de geluidsdruk (Lp). Dit is het werkelijk hoorbare geluid (in decibel) van de warmtepomp. Dit geluidsdrukniveau is afhankelijk van een aantal factoren, zoals locatie van de warmtepomp, omgevingsomstandigheden en (heel belangrijk) de afstand van het meetpunt tot aan de warmtepomp.

De geluidsdruk (het hoorbare geluid) van de buitenunit van de Ochsner Air Eagle is op een afstand van 3 meter nog slechts 32 dB, terwijl het geluidsvermogenniveau 50 dB(A) is. Dit is deels te danken aan de horizontale opstelling van de ventilator bij de Air Eagle split unit (het buitendeel van de warmtepomp). Hierdoor straalt het geluid naar boven uit in plaats van naar de de tuin of buren. Daarnaast kan de Air Eagle buitenunit kan nog van een zogenaamde demper worden voorzien, waardoor het geluid nog eens met 3 dB verminderd wordt.

Alle Ochsner warmtepompen zijn bovendien voorzien van Inverter-technologie die er voor zorgt dat het apparaat altijd in de meest efficiënte stand functioneert. In tegenstelling tot een aan/uit warmtepomp zal een Ochsner dus ook in deellast op een lager toerental functioneren en daardoor ook minder geluid maken.

Op de Profs pagina en in de shop voor professionals zie je meer informatie over de modellen en prijzen.

Heb je nog vragen ? Neem dan contact met ons op.

 

 

Lees ook

De terugverdientijd bedraagt 4 jaar

Varme VT 100C

Kosten en besparingen

Gas wordt duurder, elektriciteit goedkoper. 

journaal

LEES MEER

Helft Nederlanders wil van gas af

gasmeter

LEES MEER

VARME BV

De Ring 13
5261 LM Vught
085-0215274
[email protected]

KVK: 64224473
BTW: NL855573673B01
Bank: NL81RABO 0306 7485 84