Varme warmtepompen

Varme warmtepompen

knop varme

Varme: comfortabel warm water zonder gas

Varme is gespecialiseerd in warmtepomp-boilers; dit zijn boilers voor het maken van sanitair warm water met een warmtepomp die geïntegreerd is bovenop een grote watertank. Deze warmtepomp-boilers worden geproduceerd door het gerenomeerde bedrijf Vesttherm in Denemarken, waar men jarenlange ervaring heeft met deze techniek. Met een Varme warmtepomp-boiler kun je het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een beter rendement dan een HR-ketel of gewone elektrische boiler. Comfortabel warm water zonder gas dus. Een Varme warmtepomp-boiler is eenvoudig te installeren en aantrekkelijk voor je portemonnee. Iedereen kan subsidie krijgen op de aanschaf en met de stijgende gasprijzen verdien je de aanschaf steeds sneller terug. Zoek je informatie over een warmtepomp voor verwarming van je huis, kijk dan hier.

Hoe werkt het precies?

De Varme warmtepomp-boiler haalt energie uit de omgevingslucht, dit kan ruimte of buitenlucht zijn. Deze lucht wordt aangezogen door een ventilator (in het apparaat zelf, dus geen buiten-unit) die de lucht vervolgens door een compressor en warmtewisselaar met een koelmiddel leidt. Daardoor ontstaat een gas dat na compressie tot 85°C opwarmt. Met behulp van een tweede wisselaar wordt deze warmte doorgegeven aan het water in de boiler. Dat water wordt tot 55/60°C opgewarmd.

Een warmtepomp doet dit op een zeer efficiënte manier. Met één deel elektrische energie kan een warmtepomp tot bijna 4 delen aan warmte produceren. De efficiency waarmee dit gebeurt vind je terug in de COP-waarde van een warmtepomp. COP staat voor Coefficient of Performance, dit is een belangrijk kengetal om de verhouding weer te geven tussen de bruikbare energie en de verbruiksenergie. De Varme warmtepompen hebben een COP-waarde van 2,8 tot 3,6! Een Varme warmtepomp is dus efficiënt, verbruikt geen fossiele brandstof, stoot geen CO2 uit en is goed voor je portemonnee.

knop varme

Wil je echt tot in de details gaan?

Dat kan! Techneuten lezen hier alle ins en outs
over de werking van warmtepompen

Is mijn huis geschikt?

Lees ook

Ochsner warmtepompen

ochsner logo

LEES MEER

Varme en het milieu

varme en het milieu

 LEES MEER

VARME BV

De Ring 13
5261 LM Vught
085-0215274
[email protected]

KVK: 64224473
BTW: NL855573673B01
Bank: NL81RABO 0306 7485 84