Industriële warmtepompen

Industriële warmtepompen

Industriële warmtepompen en restwarmte

-In het bedrijfsleven wordt veel aandacht besteed aan het verduurzamen van de productieprocessen en hergebruik  van beschikbare restwarmte.

Mogelijk is er ook in jouw productieproces veel restwarmte beschikbaar?

Voor een nuttige toepassing van deze restwarmte zijn er interessante mogelijkheden om deze met een industriële hoge temperatuur warmtepomp efficiënt in te zetten binnen het eigen productieproces. Per saldo zal een warmtepomp mogelijk een meer duurzame toepassing zijn dan een koeltoren. Wij leveren industriële warmtepompen die specifiek zijn ontwikkeld voor de industrie om restwarmte nuttig te kunnen gebruiken en dus het aardgas gebruik te beperken. Samen met een partnerbedrijf kunnen wij deze warmtepomp-projecten turn-key aanbieden. Afhankelijk van de toepassing bedraagt het nominaal vermogen 400kw tot max 1MW per installatie. De industriële warmtepomp is ontwikkelde om volcontinue te draaien en moduleert  optioneel tot 30% van het geïnstalleerd  vermogen.

Mogelijk is deze techniek ook voor jouw onderneming een interessante toepassing waarbij netto energie en dus ook CO2 zal worden bespaard. 

Toepassing warmtepomp in de industrie

Veel industriële processen produceren restwarmte waarvoor geen directie toepassing is gevonden in het eigen (productie)proces. In de industrie wordt nu restwarmte na geforceerde koeling afgevoerd. Het is beter om deze gratis restwarmte in te zetten als bron voor de hoge temperatuur warmtepomp om vervolgens heet water (130 graden) of zelfs stoom tot 6 bar te produceren. Dit bespaart energie (en dus ook aardgas) en beperkt de uitstoot van CO2.

De COP

De COP (Coëfficiënt Of Performance) is een belangrijk getal voor het bepalen of een warmtepomp een energetisch en ook economisch goede toepassing is.

Met de grote variatie in aanbod van restwarmte en gevraagde afgifte temperaturen is het berekenen van de haalbare COP van uw project maatwerk. Natuurlijk hebben we op aanvraag  enkele rekenvoorbeelden beschikbaar voor een eerste indruk van de haalbare COP.

Om een indicatie te geven van energetisch rendement voor jouw toepassing vragen wij om een paar kerngegevens met ons te delen om de COP te berekenen voor uw specifieke situatie. deze sturen wij geheel gratis en vrijblijvend toe. Uiteraard zijn alle uitkomsten indicatief en worden in een ontwerpfase definitief berekend door de fabrikant.

De informatie die wij hiervoor nodig hebben is:

  • emperatuur ingaand en uitgaand dus temperatuur A en B (in graden Celsius)
  • Doel temperatuur ingaand en uitgaand  maak daarbij onderscheid in stoom of water.

Lees ook

Varme warmtepomp-boilers

3060 slogan

LEES MEER

Ochsner warmtepompen

ochsner logo

LEES MEER

Varme en het milieu

varme en het milieu

 LEES MEER

VARME BV

De Ring 13
5261 LM Vught
085-0215274
info@varme.nl

KVK: 64224473
BTW: NL855573673B01