Met het grote aanbod aan warmtepomp-boilers zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hierbij wat tips om hoogwaardige Varme warmtepomp-boilers van inferieure boilers op de markt te onderscheiden.

 • Onze Varme Warmtepomp-boilers worden geproduceerd in Denemarken door het gerenommeerdere bedrijf Vesttherm. Zij hebben al meer dan 40 jaar ervaring in de productie van warmtepomp-boilers voor sanitair water.
 • Uiteraard zijn onze warmtepomp-boilers getest en gecertificeerd conform de verplichte Europese norm: EN16147. Hierbij hoort ook het energielabel.
 • Alle (!) gebruikte componenten van Varme warmtepomp-boilers zijn getest en gecertificeerd. Dit is een vereiste om functionaliteit ook op lange termijn te kunnen garanderen.
 • Onze warmtepomp-boilers hebben het laagste stilstandverlies van alle warmtepomp-boilers in de markt, afhankelijk van het model van 6w tot 30w.
 • Daarnaast hebben onze warmtepomp-boilers een hoge COP van 3,05 tot 3,52  
 • Met dit laag stilstandverlies en hoge COP ben je over een gebruiksperiode van 10-20 jaar met onze boiler het voordeligst uit
 • De toegepaste componenten zijn van de hoogste klasse waaronder ebm-papst ventilatoren en Danfoss compressoren. Vraag altijd naar het fabricaat van deze kritische componenten van een warmtepomp-boiler. Indien deze fabricaten niet gegeven kunnen worden heb je hoogstwaarschijnlijk met een inferieur product van doen.
 • De toegepaste Roest Vrij Stalen (RVS) tank bestaat uit gepassiveerd staal. Deze behandeling is essentieel voor een wateropslag tank om corrosie in de tank te voorkomen. Ons RVS is niet vergelijkbaar met inferieur RVS uit China (!).
 • De stalen Varme tank heeft een beschermende geëmailleerde binnenlaag om erosie te voorkomen. Daarnaast worden onze tanks uitgerust met een (‘opofferings’) anode ter bescherming van de tank.
 • Veel van de huidige toegepaste koudemiddelen worden vanaf 2024 verboden om nog te worden toegepast in warmtepompen. Varme is uniek met de mogelijkheid om nu al warmtepomp-boilers met het natuurlijke koudemiddel Propaan (R290) aan te schaffen. Dit koudemiddel heeft een GWP (Global Warming Potential) van slechts 3!
 • Het toegepaste isolatiemateriaal rondom de Varme tank is ook zeer milieuvriendelijk (met een GWP van slechts 7) .
 • Een kleine diameter van de warmtepomp-boiler betekent in de regel weinig isolatiemateriaal om de watertank, hierdoor heb je een hoog warmteverlies. Vraag daarom naar het energieverlies van de boilertank, het zogenaamde stand-by verlies. Bij Varme bedraagt dit afhankelijk van de uitvoering 6 W tot 30 W, hiermee heeft een Varme warmtepomp-boiler de hoogste isolatie waarde in de markt.
 • De rechthoekige modellen zijn geschikt om tegen de muur te plaatsen, de waterzijdige aansluitingen zitten aan de onderzijde van de warmtepomp-boiler waardoor ze niet buiten de boilertank uitsteken. Deze uitvoering is geschikt om als (keuken) kast te plaatsen.
 • De Varme watertank kan worden voorzien van een inspectie opening om de binnenzijde van de tank te kunnen inspecteren.
 • Indien je dicht aan de kust woont is het sterk aan te raden om de warmtewisselaar van een speciale coating te laten voorzien om snelle corrosie tegen te gaan.
 • Veel leveranciers spiegelen de totale hoeveelheid beschikbaar warm water (van circa 38 graden) veel te rooskleurig voor. Een boiler wordt nooit voor de volle 100% benut (reken op 80%) en de waterleidingtemperatuur om mee bij te mengen bedraagt in de winter circa 10 graden. Bereken daarom goed de grootte van de boiler. Let hierbij vooral op de gelijktijdigheid van het warm water verbruik. Indien je medebewoners allemaal achter elkaar douchen heb je een grotere tank nodig dan als ze in de ochtend en de avond gespreid douchen en/of in bad gaan.
 • Op alle bij RVO aangemelde warmtepomp-boilers is subsidie mogelijk. Wij zien hier vaak veel te hoge subsidies in het voorruitzicht gesteld! Vraag naar de bijbehorende meldcode voor de subsidieaanvraag. Deze meldcode (conform ISDE lijst, beginnend met KA) is uniek per type warmtepomp-boiler. Reken jezelf niet rijk, de RVO bepaalt de subsidie en niet de leverancier.

Een investering in een Varme warmtepomp-boiler is daarom een veilige, betrouwbare en milieuvriendelijke keuze.

VARME BV

De Ring 13
5261 LM Vught
085-0215274
[email protected]

KVK: 64224473
BTW: NL855573673B01
Bank: NL81RABO 0306 7485 84