OCHSNER AIR HAWK - de allerstilste

We stellen je graag voor aan het nieuwste model warmtepomp van OCHSNER met het extreem lage geluids-niveau van slechts 28 dB op 3 meter afstand! De zeer efficiënte OCHSNER AIR HAWK 208 is de stilste lucht/water-warmtepomp ooit gemeten in het Zwitserse warmtepomp-testcentrum in Buchs. Met zijn extreem stille werking is hij een ideale oplossing binnen nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Warmtepompen vormen een belangrijk onderdeel in de energietransitie, en zijn hét alternatief voor gasgestookte apparaten om je huis (en tapwater) te verwarmen. En er wordt bij OCHSNER in rap tempo doorontwikkeld; de apparaten zijn steeds efficiënter en ook steeds stiller. Met name over het geluid dat warmtepompen maken – en dan betreft het met name de buitenunits – is veel in het nieuws geweest.

 

De nieuwe geluids-eis die minister Ollongren voorstelt in te gaan voeren is: maximaal 40dB op de erfgrens van de buren. Dat is voor veel apparaten in de huidige markt een zeer strenge eis: sommigen produceren tot wel 65 dBA aan geluid, dus dan moet je de buitenunit behoorlijk wat van die erfgrens af zetten. Of met dure omkastingen gaan werken die ook nog eens voor een verlaging van de capaciteit zorgen. Er is dan ook veel weerstand tegen deze op handen zijnde geluidseis door leveranciers die deze geluidseis niet halen.

Met de OCHSNER AIR HAWK 208 heb je hier zeker geen last van: het is echt de stilste lucht/water-warmtepomp tot nu toe op de markt!

 

  • Extreem stil bij normaal gebruik: 45 dB(A) geluidsvermogen. Reeds bij een afstand van 1,4 meter resulteert dit in een geluidsdruk van minder dan 35 dB en op 3 meter slechts 28 dB.
  • Zeer efficiënte oplossing voor dichtbevolkte woonwijken waar geluidsontwikkeling een belangrijke rol speelt.
  • Volledig verwarmingsvermogen, volledig warmwatercomfort bij elk weer, op elk moment van de dag of nacht
  • Hoge SCOP van 4,46 (bij 35°C water voorlooptemperatuur)
  • COP van 2,71 bij A-7/W34

Meer technische informatie over deze en andere Ochsner warmtepompen vindt je op de Profs-pagina

VARME BV

De Ring 13
5261 LM Vught
085-0215274
[email protected]

KVK: 64224473
BTW: NL855573673B01
Bank: NL81RABO 0306 7485 84