Varme warmtepomp-boilers zijn primair geschikt om warm tapwater te maken. Dat is dus het warme water in je leidingen, dat je gebruikt voor douchen etc. Waarom kan een warmtepomp-boiler niet je (hele) huis verwarmen? Dat leggen we je graag uit.

De warmtepomp-boiler verwarmt het water tot ongeveer 55 graden en niet tot 70-80 graden, wat voor verwarming middels reguliere verwarmingsradiatoren nodig is. Voor vloerverwarming in een goed geïsoleerd huis is een temperatuur van 55° voldoende. In principe zou dit warme water dus ook gebruikt kunnen worden om naar je vloerverwarming te gaan. Er is echter te weinig vermogen aanwezig in een warmtepomp-boiler om een heel huis van (vloer)verwarming te voorzien.

Wanneer het om slechts een kleine ruimte (b.v. enkel een badkamer) gaat, ligt het wat anders. Er zijn toepassingen van de warmtepomp-boiler waarbij deze ook op de vloerverwarming aangesloten kan worden. Je gebruikt hiervoor de extra verwarmingsspiraal in de tank die normaal gesproken wordt gebruikt voor aansluiting op een pelletkachel of zonnecollector. Deze extra spiraal gebruik je dan dus niet om extra warmte toe te voegen aan het boilervat, maar juist om warmte te onttrekken voor verwarming van je vloer. Zo kun je dan een kleine ruimte (tot 7 m2) wel kortstondig van verwarming voorzien. Indien je een te grote ruimte op deze manier aan de warmtepomp-boiler koppelt, loop je echter de kans dat je geen warm douchewater meer hebt omdat alle warmte uit de boiler is onttrokken.

VARME BV

De Ring 13
5261 LM Vught
085-0215274
[email protected]

KVK: 64224473
BTW: NL855573673B01
Bank: NL81RABO 0306 7485 84