Varme warmtepomp-boiler

Varme warmtepomp-boiler

Hoe werkt een warmtepomp?

Varme warmtepomp-boiler

Is mijn huis geschikt?

Comfortabel | eenvouding | duurzaam

Varme is gespecialiseerd in warmtepomp-boilers; dit zijn boilers voor het maken van sanitair warm water met een warmtepomp die geïntegreerd is bovenop een grote watertank. Deze warmtepomp-boilers worden geproduceerd in Denemarken, waar men jarenlange ervaring heeft met deze techniek. Met een Varme warmtepomp-boiler kun je het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een beter rendement dan een HR-ketel of gewone elektrische boiler. Comfortabel warm water zonder gas dus. Een Varme warmtepomp-boiler is eenvoudig te installeren en aantrekkelijk voor je portemonnee. Iedereen kan subsidie krijgen op de aanschaf en met de stijgende gasprijzen verdien je de aanschaf steeds sneller terug. Zoek je informatie over een warmtepomp voor verwarming van je huis, kijk dan hier.

Comfortabel | eenvouding | duurzaam

Varme is gespecialiseerd in warmtepomp-boilers; dit zijn boilers voor het maken van sanitair warm water met een warmtepomp die geïntegreerd is bovenop een grote watertank. Deze warmtepompen worden geproduceerd in Denemarken, waar men jarenlange ervaring heeft met deze techniek. Met een Varme warmtepomp-boiler kun je het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een beter rendement dan een HR-ketel of gewone elektrische boiler. Comfortabel warm water zonder gas dus. Een Varme warmtepompboiler is eenvoudig te installeren en aantrekkelijk voor je portemonnee. Iedereen kan subsidie krijgen op de aanschaf en met de stijgende gasprijzen verdien je de aanschaf steeds sneller terug. Zoek je informatie over een warmtepomp voor verwarming van je huis, kijk dan hier.

Hoe werkt het precies?

De Varme warmtepomp-boiler haalt energie uit de omgevingslucht, dit kan ruimte of buitenlucht zijn. Deze lucht wordt aangezogen door een ventilator (in het apparaat zelf, dus geen buiten-unit) die de lucht vervolgens door een compressor en warmtewisselaar met een koelmiddel leidt. Daardoor ontstaat een gas dat na compressie tot 85°C opwarmt. Met behulp van een tweede wisselaar wordt deze warmte doorgegeven aan het water in de boiler. Dat water wordt tot 55°C opgewarmd.

Een warmtepomp doet dit op een zeer efficiënte manier. Met één deel elektrische energie kan een warmtepomp tot bijna 4 delen aan warmte produceren. De efficiency waarmee dit gebeurt vind je terug in de COP-waarde van een warmtepomp. COP staat voor Coefficient of Performance, dit is een belangrijk kengetal om de verhouding weer te geven tussen de bruikbare energie en de verbruiksenergie. De Varme warmtepompen hebben een COP-waarde van 2,8 tot 3,6! Een Varme warmtepomp is dus efficiënt, verbruikt geen fossiele brandstof, stoot geen CO2 uit en is goed voor je portemonnee.

Varme en het milieu

Een warmtepomp gebruikt geen gas of andere fossiele brandstoffen, en stoot bij gebruik dus ook geen CO2 uit. Bovendien kan de stroom die het verbruikt, ook milieuvriendelijk opgewekt worden. Denk aan zonne- of windenergie. Maar hoe zit dat dan met die koudemiddelen, die in zo’n warmtepomp zitten? En met de stoffen die gebruikt worden ter isolatie van de tank? Hier lees je er alles over.

Varme en het milieu

Een warmtepomp gebruikt geen gas of andere fossiele brandstoffen, en stoot bij gebruik dus ook geen CO2 uit. Bovendien kan de stroom die het verbruikt, ook milieuvriendelijk opgewekt worden. Denk aan zonne- of windenergie. Maar hoe zit dat dan met die koudemiddelen, die in zo’n warmtepomp zitten? En met de stoffen die gebruikt worden ter isolatie van de tank? Hier lees je er alles over.

Hoe werkt een warmtepomp?

Varme warmtepomp-boiler

Is mijn huis geschikt?

Lees ook

Waarom moet ik nu juist voor Varme kiezen?

waarom juist Varme?

Tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een warmtepomp.
LEES MEER

Helft Nederlanders wil van het gas af

gasmeter

LEES MEER

Varme warmtepomp-boiler bestellen?

varme assortiment

NAAR SHOP

VARME BV

De Ring 13
5261 LM Vught
085-0215274
info@varme.nl

KVK: 64224473
BTW: NL855573673B01